over here porn socket

PET: Τσιουάουα: Ένας σκύλος τσέπης από το Μεξικό

PET: Τσιουάουα: Ένας σκύλος τσέπης από το Μεξικό

πορεί κάποιοι να θεωρούν τα τσιουάουα νευρικά και ανασφαλή σκυλιά, όμως η Χριστίνα Βόγκα μας συστήνει ένα τσιουάουα που συμπεριφέρεται σαν πραγματικός “κύριος” σε όλες τις συνθήκες και είναι ένας πολύ βολικός και απροβλημάτιστος σύντροφος της καθημερινότητας.

Ο Χρήστος είναι ένα τσιουάουα ενάμισι ετών, με τον οποίο είμαι συνέχεια μαζί σε σπίτι, διακοπές, δραστηριότητες, οπουδήποτε επιτρέπεται να βρίσκεται. Εδώ και ενάμισι χρόνια είναι η οικογένειά μου, αφού μένω μόνη μου στην Αθήνα. Δεν ήξερα πολλά για τη συγκεκριμένη ράτσα, αφού κάποιοι φίλοι μου τον διάλεξαν και μου τον έκαναν δώρο, με πρώτο και βασικό κριτήριο το μέγεθος. Επειδή κάνω πολλές μετακινήσεις και ήθελα να τον έχω πάντα μαζί μου, αναγκαστικά έπρεπε να έχω έναν μικρόσωμο σκύλο. Όταν αναζήτησα κάποιες πρώτες πληροφορίες για τα τσιουάουα, η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα με τα χαρακτηριστικά που διάβασα. Στην πορεία, όμως, ο Χρήστος αποδείχθηκε ένας πολύ καλός φίλος, πολύ πιστός, πολύ ήσυχος, πολύ φιλικός με τα παιδιά, καθόλου επιθετικός με τους φίλους μου αλλά και φύλακας όταν χρειάζεται. Εκτός από τους ανθρώπους, είναι πολύ φιλικός και με κάθε άλλο ζώο, από γάτες μέχρι περιστέρια ή ο,τιδήποτε άλλο συναντήσουμε. Κάνει χαρές και θέλει να πάει να παίξει ακόμα και με τις γάτες οι οποίες δεν τον πολυσυμπαθούν, οπότε έχει τύχει να αλλάξουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε συνάντηση με γάτα που είναι επιθετική. Με τα μικρά παιδιά είναι πολύ ανεκτικός, θα τα αφήσει να του τραβήξουν την ουρά, τα αυτιά, τα μουστάκια, δεν θα αντιδράσει σε καμία περίπτωση, απλώς θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του φεύγοντας και πηγαίνοντας να κρυφτεί όταν τον ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ. Από την άλλη, αν και είναι ήρεμος και δεν γαβγίζει ποτέ, εάν υπάρχει κάποια δραστηριότητα που δεν είναι φυσιολογική είτε στον όροφο είτε και οπουδήποτε στην πολυκατοικία, θα ειδοποιήσει γαβγίζοντας για να καταλάβουμε ότι κάτι παράξενο συμβαίνει και ενδεχομένως να απειλείται ο χώρος μας.

Η φροντίδα του είναι ό,τι πιό απλό μπορεί να υπάρξει σε ένα σκυλί. Τρώει λίγο, ξηρά τροφή κυρίως, ενώ μπορεί να φάει και κάποιο συμπλήρωμα από κάποιο φαγητό που έχει μαγειρευτεί πολύ απλά, χωρίς μπαχαρικά και σάλτσες. Στην περιποίησή του έχει ελάχιστες απαιτήσεις γιατί το τρίχωμά του δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα γρήγορο χτένισμα και ένα μπάνιο σε αραιά χρονικά διαστήματα. Δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα υγείας, η μόνη του επαφή με τον κτηνίατρο είναι τα ετήσια εμβόλια και τίποτα άλλο. Υποτίθεται ότι τα σκυλιά αυτά έχουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις τους επειδή έχουν πολύ λεπτό σκελετό και δεν πρέπει να πηδάνε από έπιπλο σε έπιπλο ή να έχουν πολύ έντονη δραστηριότητα, όμως ο συγκεκριμένος σκύλος δεν είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης, κάποια τσιουάουα έχουν πρόβλημα με την αναπνοή τους επειδή η τραχεία τους είναι λίγο προβληματική, όμως και πάλι ο συγκεκριμένος δεν έχει εμφανίσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Φαίνεται ότι ο Χρήστος είναι ένα σκυλί που δεν παρουσιάζει κανένα από τα θεωρητικά προβλήματα της ράτσας, αφού επιπλέον είναι και ιδιαίτερα ήσυχος στο σπίτι και δεν κάνει ποτέ ζημιές ακόμα κι αν μένει μόνος του για αρκετές ώρες. Δεν κλέβει ρούχα, κάλτσες ή παντόφλες για να μασουλήσει, όπως κάνουν άλλα σκυλιά, αφού φαίνεται ότι από μικρός έμαθε να μένει μόνος του και έχει συνηθίσει το καθιερωμένο οκτάωρο της εργασίας μου. Είναι λοιπόν σημαντικό για εμένα να γνωρίζω ότι μπορώ να λείψω από το σπίτι χωρίς να φοβάμαι ότι θα το κάνει άνω κάτω ή ότι θα κάνει ζημιές όσο θα λείπω. Όμως, όταν μπορώ, τον παίρνω μαζί μου όπου μπορώ, ακόμα και στην θάλασσα το καλοκαίρι ή για ποτό αν έχω νυχτερινή έξοδο. Ταξιδεύουμε μαζί αρκετά συχνά προς την Κρήτη και είναι πάρα πολύ ήσυχος, είτε στο αεροπλάνο είτε στο πλοίο, δεν γαβγίζει ποτέ και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αν και τα τσιουάουα δεν είναι όλα έτσι, ο συγκεκριμένος για κάποιον λόγο έχει βγει πάρα πολύ ήρεμο και βολικό σκυλί. Δεν ξέρω αν ήταν κληρονομικό ή αν είναι λόγω του γεγονότος ότι από μικρός ήταν μαζί μου και μεγάλωσε σε ένα απόλυτα ήρεμο κλίμα χωρίς πολύ κόσμο και εντάσεις, πάντως ο συγκεκριμένος σκύλος δεν είναι ένα χαρακτηριστικό τσιουάουα. Η θεωρία λέει ότι τα τσιουάουα είναι νευρικά και κτητικά σκυλιά που δεν συστήνονται για οικογένειες με μικρά παιδιά κάτω των 6-7 ετών. Όμως ο συγκεκριμένος δεν είναι έτσι, οπότε εάν έκρινα μόνο από αυτόν, θα έλεγα ότι είναι κατάλληλος για κάθε οικογένεια. και θέλω να πιστεύω ότι θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμα και θα συνεχίσουμε να ζούμε ήρεμα και αρμονικά στην καθημερινότητά μας.

Πηγή: pet-news.gr

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply