over here porn socket

ΠΑΙΔΙ: 2 Απριλίου: Ημέρα αφιερωμένη στο Παιδικό Βιβλίο

ΠΑΙΔΙ: 2 Απριλίου: Ημέρα αφιερωμένη στο Παιδικό Βιβλίο

Πόσο σημαντικά είναι τα παραμύθια;

Αλήθεια, πόσες γενιές και γενιές παιδιών δεν έχουν μεγαλώσει με διάφορα παραμύθια, όπως «Η Σταχτοπούτα», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», «Η Κοκκινοσκουφίτσα» κ.ά.;

Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών

Τα παραμύθια είναι μαγικά, μυστηριώδη, γοητεύουν και καθηλώνουν το ενδιαφέρον των μικρών μας. Οι γονείς βέβαια συχνά προβληματίζονται σχετικά με το περιεχόμενο των παραμυθιών, αφού αρκετά από αυτά είναι γεμάτα βία ή μηχανορραφίες. Άραγε επηρεάζονται τα παιδιά από αυτήν τη βία;

Σίγουρα, όμως, όλοι οι γονείς θα έχετε παρατηρήσει πως το παιδί γνωρίζει στο βάθος ότι ο ήρωάς του είναι καλός και ότι τελικά αυτός θα επικρατήσει παρά τις ταλαιπωρίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει. Άλλωστε, το παιδί παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη, περιμένοντας με ανυπομονησία τη στιγμή της δικαίωσης, της κάθαρσης, όπου όλα θα έχουν τακτοποιηθεί.

Πού βοηθάει το παραμύθι;

  • Το περιεχόμενο των παραμυθιών βοηθάει το παιδί να έρθει κοντά σε φόβους που το απασχολούν, όπως η εγκατάλειψη, η απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, η ζήλια για το αδερφάκι του.
  • Είναι μαθήματα γεμάτα σοφία και αλληγορία. Αυτές οι ιστορίες δίνουν στα παιδιά πολλά στοιχεία, για να κατανοήσουν, όχι μόνο τον κόσμο γύρω τους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Κατά κάποιον τρόπο τα βοηθάνε να μεγαλώσουν.
  • Τους εξηγούν ότι οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες, ενώ ταυτόχρονα τα βεβαιώνουν ότι μπορούν να τις υπερνικήσουν. Δηλαδή, τους δίνουν μηνύματα για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν στον εαυτό τους, για την ανάγκη να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες κ.ά.
  • Τελικά, ένα από τα πολύτιμα στοιχεία των παραμυθιών είναι ότι με έναν απλό τρόπο διδάσκουν στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να κατανοούν έννοιες τόσο πολύπλοκες, όπως το καλό και το κακό.
  • Οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών μιλάνε για τις εσωτερικές συγκρούσεις όλων των παιδιών, των σύγχρονων και των παλιών, όπως ο φόβος της εγκατάλειψης, η ζήλια, οι απογοητεύσεις, οι επιθυμίες, οι ενοχές…
  • Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιδιά πρέπει να παλέψουν με μια σειρά από πολύπλοκα συναισθήματα για να μπορέσουν να μεγαλώσουν, και το παραμύθι συντελεί σε αυτό.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply