over here porn socket

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Με τον Οδοντωτό στα…Καλάβρυτα

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Με τον Οδοντωτό στα…Καλάβρυτα

Σας αρέσει η φύση, τα τρεχούμενα νερά, και το θρόισμα των φύλλων; Αγαπάτε το βουνό, τα χειμερινά σκι, αλλά και τους τόπους με ιστορία και προσωπικότητα; Αν ναι, τότε επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα!

Κτισμένα σε υψόμετρο 750 μέτρων, ξακουστά για τα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν εδώ στο παρελθόν, με τον Οδοντωτό του κι ένα σωρό άλλα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα, τα Καλάβρυτα σίγουρα θα σας κάνουν να τ’ αγαπήσετε για πάντα…

Τ’ ονειρικό ταξίδι αρχίζει…

Στα Καλάβρυτα μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας. Όμως, αν επιλέξετε τον Οδοντωτό, τότε το ταξίδι θα σας φανεί σαν όνειρο. Ένα όνειρο που θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και θα…περνά μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, πλάι σε ποτάμια και ρέματα και ανάμεσα σε βράχια, σκοτεινές σήραγγες και εντυπωσιακά γεφύρια. Η βλάστηση παλιότερα ήταν πυκνή και πανέμορφη. Σήμερα, λόγω παλαιότερων πυρκαγιών, έχει χάσει κάτι απ’ την ομορφιά της, αλλά παρόλα αυτά το ταξίδι με τον Οδοντωτό είναι πάντα μαγευτικό

Στο τέλος της διαδρομής θα σας υποδεχτεί ο γραφικός, πέτρινος σταθμός των Καλαβρύτων. Από κει ο δρόμος θα σας βγάλει στην κεντρική πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένη με στενά, πλακόστρωτα δρομάκια που περνούν ανάμεσα σε καφενεία, παραδοσιακά ταβερνάκια, καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα και εξοπλισμό σκι, χαμηλά πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και κάθε λογής μπαράκια.

Ταξίδι στην Ιστορία…

Τι πρέπει να επισκεφθείτε στα Καλάβρυτα; Οπωσδήποτε το εντυπωσιακό Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που κάποτε υπήρξε στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων της Πελοποννήσου στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής από το 1941 έως το τέλος του Απρίλη του ’43.
Επίσης, το μνημείο στον Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καπή, μισό χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες της περιοχής πάνω απ’ τα 14 τους χρόνια. Σήμερα, ο τόπος της εκτέλεσης καλύπτεται με ένα γιγάντιο σταυρό, ενώ λευκά βότσαλα σχηματίζουν τη φράση «Όχι άλλοι πόλεμοι».

Μια επίσκεψη αξίζει και το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, πέντε χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα. Χρονολογείται από τον 10ο αιώνα κι έγινε γνωστό ως το σημείο έναρξης της επανάστασης του 1821. Σήμερα φιλοξενεί ανεκτίμητα κειμήλια, όπως το λάβαρο της επανάστασης, έναν Επιτάφιο του 1754 κεντημένο στη Σμύρνη, ένα ευαγγέλιο δωρισμένο από την αυτοκράτειρα της Ρωσίας Αικατερίνη Β΄τη Μεγάλη, τα χρυσοκέντητα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού, κ.ά.

Περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, λαξευμένο θαρρείς στο βράχο, στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς σε ύψος 924 μέτρων, προβάλλει το Μέγα Σπήλαιο. Κτισμένο το 362 μ.Χ., από δύο Θεσσαλονικείς μοναχούς, κοσμείται σήμερα από εντυπωσιακές νωπογραφίες του 17ου αιώνα και φιλοξενεί χειρόγραφα ευαγγέλια και άλλα θρησκευτικά κειμήλια.

Το Σπήλαιο των Λιμνών

Τέλος, σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε την επίσκεψη στο μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών: λαβυρινθώδεις διαδρομές, απόκοσμες στοές, ιδιαίτεροι σχηματισμοί σταλακτιτών και σταλαγμιτών και δεκατρείς κλιμακωτές λίμνες σε τρία διαφορετικά επίπεδα, θα σας εντυπωσιάσουν…

Παιχνίδια στο χιόνι…

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, θα το βρείτε 14 χιλιόμετρα πάνω από το κέντρο του χωριού. Κάθε χειμώνα σας περιμένει άρτια εξοπλισμένο και πανέμορφο, με τα πολυάριθμα δέντρα του να κοσμούν τις πίστες…και χιλιάδες σκιέρ γύρω-τριγύρω…

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply