over here porn socket

Χωρίς αλεύρι: Φτιάξε μπράουνις και μάφινς με δύο σούπερ συνταγές

Χωρίς αλεύρι: Φτιάξε μπράουνις και μάφινς με δύο σούπερ συνταγές

Συνταγή για μπράουνις χωρίς αλεύρι

Υλικά

225 γρ. ανάλατο βούτυρο
225 γρ. κουβερτούρα 70% ψιλοκομμένη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
145 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομένα
45 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένο
45 γρ. φυστίκια Αιγίνης ολόκληρα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Σε μπεν μαρί βάλε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί και ανακάτευε να λιώσουν. Μόλις ενωθούν ρίξε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά. Άσε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτύπησε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν λίγο και πρόσθεσε εκεί την σοκολάτα. Συνέχισε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξε εκεί τους ξηρούς καρπούς. Βάλε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 25-30 λεπτά.

Συνταγή για μάφινς σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Το λες και gluten free! Το λες όμως και θέλω-σοκολατένιο-γλυκό-με-λιγότερες-θερμίδες-άρα-λιγότερες-ενοχές. Σοκομάφιν. Χωρίς αλεύρι.

Τα αμύγδαλα θα έρθουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι λοιπόν! Θα τα τρίψεις με λίγη ζαχαρίτσα (για να διευκολύνεις το τρίψιμο και να γίνουν σκόνη)! Έτσι πούδρα, όμοια σαν αλεύρι δηλαδή! Αυτό θα δώσει το κάτι παραπάνω στο γλυκάκι σου!

Επίσης θα τα κρατήσει και ζουμερά! Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις ένα μέρος των αμυγδαλών (το 1/4 δηλαδή) με άλλο ξηρό καρπό!

Υλικά

175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά.

Αναλογίες σε γραμμάρια φλιτζανιού τσαγιού

Αλεύρι: 125 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική: 225 γρ.
Ζάχαρη άχνη : 160 γρ.
Ρύζι: 225 γρ.
Λάδι: 220 γρ.
Νερό: 240 γρ.
Γάλα: 240 γρ.
Tριμμένο τυρί: 110 γρ.
Bούτυρο: 225 γρ.
Kρέμα γάλακτος: 225 γρ.
Σαντιγύ: 125 γρ.
Μέλι: 350 γρ.
Σιμιγδάλι: 170 γρ.
Κακάο: 100 γρ.

Πηγή: shape.gr

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply