over here porn socket

Μύθοι και πραγματικότητα

Μύθοι και πραγματικότητα

Αλήθειες και ψέματα για το τι προκαλεί στο γυναικείο σώμα η γυμναστική.

ΜΥΘΟΣ: Οι γυναίκες που ασκούνται και/ή σηκώνουν βάρη καταλήγουν με φουσκωμένους μυς.

Αλήθεια: Η μικρή ποσότητα τεστοστερόνης (αντρική ορμόνη) που βρίσκεται στις γυναίκες περιορίζει την ανάπτυξη φουσκωμένων μυών που συνιστώνται στους άντρες.

ΜΥΘΟΣ: Η άσκηση μπορεί να μειώσει το μέγεθος του στήθους σας.

Αλήθεια:
Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα δοξασίας που στηρίζεται στην άγνοια. Όταν γυμνάζεστε συχνά και εντατικά, καταναλώνετε θερμίδες ελαττώνοντας τη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του επιπλέον βάρους. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατό ένα γενικό πρόγραμμα ασκήσεων να μειώνει το στήθος.

ΜΥΘΟΣ: Οι έντονες ασκήσεις μπορεί να βλάψουν τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής.

Αλήθεια: Η πραγματικότητα είναι ότι τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής είναι, λόγω κατασκευής, καλυμμένα και εσωτερικά κι έτσι είναι λιγότερα προσιτά σε βλάβες από ό,τι τα αντρικά όργανα. Η μήτρα είναι το καλύτερα προστατευμένο όργανο στο γυναικείο σώμα. Γι’ αυτό το λόγο είναι αδύνατον οι έντονες ασκήσεις να προξενήσουν βλάβες στα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής.

ΜΥΘΟΣ: Η άσκηση μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στον τοκετό.

Αλήθεια:
Πολλές έρευνες που έγιναν σε αθλήτριες αποκάλυψαν ότι αυτές οι γυναίκες όχι μόνο έχουν φυσιολογικές εγκυμοσύνες, αλλά συχνά έχουν ευκολότερο και γρηγορότερο τοκετό. Βρέθηκε λοιπόν ότι στις ολυμπιονίκες αθλήτριες που γίνονται μητέρες το δεύτερο στάδιο του τοκετού κρατάει λιγότερο απ’ ό,τι στις υπόλοιπες γυναίκες, κάτι που οφείλεται στους εξασκημένους μυς.

ΜΥΘΟΣ:
Η άσκηση προκαλεί διακοπή εγκυμοσύνης.

Αλήθεια: Αντίθετα απ’ ό,τι γενικά πιστεύεται, οι γυναικολόγοι θεωρώντας ότι η γυμναστική δεν προκαλεί αποβολή, συστήνουν στις έγκυες κατάλληλες ασκήσεις. Όσο περισσότερο έχετε συνηθίσει να γυμνάζεστε, τόσο πιο πολύ μπορείτε να συνεχίσετε να ασκείστε και όταν είστε έγκυος, μέχρι την ώρα που η άσκηση θα σας δυσκολεύει.

ΜΥΘΟΣ: Η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τον κύκλο της περιόδου.

Αλήθεια:
Στις περισσότερες αθλήτριες η άσκηση δεν επηρεάζει αρνητικά τον κύκλο των εμμήνων. Μερικές φορές, όμως, η εντατική προπόνηση που απαιτείται από τις αθλήτριες μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή, αραίωση ή ακόμα και την εξαφάνιση της περιόδου (αμηνόρροια). Λέγεται ότι αυτές οι ανωμαλίες είναι αντίδραση στο στρες της άμιλλας και στη μείωση του βάρους –συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της προπόνησης–, που οδηγεί στην αλλαγή του μεταβολισμού των οιστρογόνων. Πάντως, έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι ανωμαλίες είναι παροδικές και όταν σταματήσει η εντατική προπόνηση, επανέρχεται η φυσιολογική ωορρηξία.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply