over here porn socket

Γευστικοί πειρασμοί!

Γευστικοί πειρασμοί!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ
(για 6 άτομα)

Υλικά

900 γραμ. πατάτες
χοντρό αλάτι
0,3 λίτρου κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπ. φρέσκο ψιλοκομμένο τσάιβς

Εκτέλεση

  • Πλύντε τις πατάτες καλά και ενώ ακόμα είναι υγρές κυλήστε τις μέσα σε χοντρό αλάτι. Τυλίξτε τις με διπλό αλουμινόχαρτο αεροστεγώς. Ψήστε τις στα κάρβουνα περίπου 1 ώρα, γυρίζοντάς τις στο διάστημα αυτό 1-2 φορές.
  • Αναμείξτε την κρέμα γάλακτος με το τσάιβς και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει. Μεταφέρετε τις πατάτες σε πιατέλα χωρίς το αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τις στο πάνω μέρος, αφαιρώντας λίγη φλούδα και καλύψτε το άνοιγμα με μια κουταλιά από την κρέμα.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
(για 4 άτομα)

Υλικά

2 μέτριες μελιτζάνες
αλάτι
2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού
½ σκελίδα σκόρδου
3 κουτ. σούπ. κουκουνάρι
40 γραμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
8 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες και απλώστε τις, σε μια στρώση, σε πιατέλα. Πασπαλίστε τις με αλάτι και αφήστε τις 30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βάλτε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Προσθέστε 6 κουτ. σούπ. λάδι και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
  • Ξεπλύντε τις μελιτζάνες κάτω από κρύο νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Αλείψτε τις με το υπόλοιπο λάδι και ψήστε τις στο γκριλ για 5 λεπτά, μετά αλείψτε τις με το μείγμα της παρμεζάνας και ψήστε τις άλλα 5-10 λεπτά γυρίζοντάς τις κάθε 1-2 λεπτά και αλείφοντάς τις συχνά.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
(για 4 άτομα)

Υλικά

50 γραμ. βούτυρο
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
125 γραμ. ψίχουλα ψωμιού
900 γραμ. μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
5 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο ψιλοκομμένο τσάιβς
3 κουτ. σούπ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λειώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε μέσα το σκόρδο και τα κρεμυδάκια μαζί με τα ψίχουλα του ψωμιού, ώσπου να γίνουν χρυσαφιά και τραγανιστά.
  • Βάλτε τις ντομάτες σε μια άκρη της σχάρας ( όχι πάνω ακριβώς από τη φωτιά) και αλείψτε τις με ένα μείγμα από λάδι, τσάιβς και μαϊντανό. Ψήστε τις ώσπου να ξανθύνουν ελαφρά και να μαλακώσουν λίγο. Σερβίρετέ τις σε πιατέλα και πασπαλίστε τις με τα τραγανιστά ψίχουλα. Συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply