over here porn socket

Τα μυστικά του πραγματικού ευ ζην για να γίνεις ευτυχισμένη

Τα μυστικά του πραγματικού ευ ζην για να γίνεις ευτυχισμένη

Mπορούμε να ζούμε τη ζωή μας καλά; Είναι κάτι που όλοι μας αναρωτιόμαστε συχνά πλέον με τις αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μας και τις δουλειές μας, αλλά και με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Για να ζούμε όμως τη ζωή καλά, τα ζητούμενα είναι και ήταν ανέκαθεν η ευζωία, η ευεξία και η ευτυχία.

Μάλιστα, 25 αιώνες πριν ο Πυθαγόρας είχε πει πως «ο άνθρωπος απαρτίζεται από τέσσερα μέρη: το σώμα, την ψυχή, το νου και το πνεύμα». Ό,τι αναζητάμε «εκεί έξω» βρίσκεται μέσα μας – για να το δούμε όμως και να το κατακτήσουμε, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε με το νου. Αν καταφέρεις να αξιοποιήσεις το δυναμικό σου, έχεις όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να αποκτήσεις ό,τι ευχάριστο μπορεί να μας προσφέρει η ζωή.

Μάθε το σώμα σου
Τις περισσότερες φορές εστιάζουμε στην εμφάνιση του σώματος παρά στη λειτουργία του. Εύκολα ξεχνάμε ότι το σώμα μας είναι πολύ περισσότερα από μυς και ότι, για να είναι υγιές και λειτουργικό, πρέπει να το δούμε ως σύνολο και όχι μεμονωμένα. Ο Τζόζεφ Πιλάτες θεωρούσε ότι η ηλικία ενός ανθρώπου κρίνεται από την ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης καιόχι από τη βιολογική ηλικία. Μπορείς να παραμείνεις νέος, όσο παραμένεις ευλύγιστος.

How to: Ανάπνεε! Η αναπνοή είναι η βάση της εσωτερικής και εξωτερικής ζωής. Είναι η τροφή για κάθε κύτταρο του οργανισμού, του νου και του πνεύματος, είναι η ίδια η ζωή. Και παρόλο που επηρεάζει όλες τις λειτουργίες, από τις πολύπλοκες χημικές αντιδράσεις μέχρι τις ψυχολογικές καταστάσεις, και αλλάζει τη φυσιολογία του σώματος, σπάνια ασχολούμαστε με αυτήν.

Σκέψου την ψυχή σου
Ήξερες ότι η στάση του σώματός μας μπορεί να προσδιορίσει τη στάση μας απέναντι στη ζωή;
How to: Στάσου μεγαλόπρεπα, με τα πόδια δυνατά στο έδαφος, το στήθος ανοιχτό, τους ώμους κάτω και νιώσε ότι μακραίνεις. Είναι μια στάση που δείχνει δυναμισμό και ότι «πατάς καλά». Θυμήσου το την επόμενη φορά που νιώθεις ότι η αυτοπεποίθησή σου έχει πέσει.

Ένα από τα πιο δυνατά, θετικά συναισθήματα είναι η ευγνωμοσύνη. Ξεκινά με την απλή λέξη «ευχαριστώ», αλλά πάει πιο βαθιά.
How to: Σκέψου όλα όσα έχεις –και τα περισσότερα τα θεωρείς δεδομένα– και όχι αυτά που δεν έχεις ή τα αρνητικά και έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου. Απόλαυσε τις απλές χαρές: Έναν καφέ με μια φίλη, έναν περίπατο στο πάρκο, το διάβασμα ενός βιβλίου και συμπεριφέρσου ευγενικά στον εαυτό σου.

Τάισε το νου σου
Η ευλυγισία του σώματος προάγει και την πνευματική ευελιξία. Ελευθερώνοντας το σώμα και αυξάνοντας τη ροή της ενέργειας, ελευθερώνεται και ο νους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα είναι στο μυαλό μας: Φτιάχνουμε εικόνες μέσα στο νου, παίζουμε κασέτες και μιλάμε στον εαυτό μας, αποθηκεύουμε συναισθήματα, αναπαριστάνουμε εμπειρίες. Ο τρόπος που εκφραζόμαστε, αλλά και ο τρόπος που ενεργούμε προέρχεται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
How to: Μάθε να χαλαρώνεις το νου. Ο πιο απλός τρόπος διαλογισμού είναι να συγκεντρωθείς και να παρακολουθήσεις για λίγα λεπτά μόνο την αναπνοή σου, αφήνοντας τις σκέψεις που κάνεις να προσπερνούν.

Από τα πέντε αρνητικά συναισθήματα, το άγχος είναι το μόνο που προβάλλεται σε μελλοντικό χρόνο. Ανησυχούμε και αγχωνόμαστε για κάτι που μπορεί να συμβεί (χωρίς να είμαστε όμως σίγουροι ότι θα συμβεί) και αυτό επηρεάζει τρεις κυρίαρχες ορμόνες: την αδρεναλίνη, την νορεπινεφρίνη και την κορτιζόλη, που, αν μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό, γίνονται τοξικές.
How to: Την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να αγχώνεται υπερβολικά, κάνε μια παύση, πάρε δέκα βαθιές αναπνοές και σκέψου το λόγο.

Κράτα σε εγρήγορση το πνεύμα σου
Αν η συνειδητότητα μπορεί να περιγραφεί με έννοιες όπως γνώση, αντίληψη, επίγνωση, τότε από εκεί αναβλύζει και η ονειρώδης φαντασία, η νοημοσύνη και η πνευματικότητά σου. Η συνειδητότητα είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις «σε ποιο σημείο του δρόμου μου βρίσκομαι τώρα; Πόσο κοντά ή μακριά βρίσκομαι για να φτάσω εκεί που θέλω;». Πολλές φορές, βέβαια μπερδεύουμε τα όνειρα με τις προσδοκίες, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Τα όνειρα έχουν πίστη, οι προσδοκίες έχουν τη συναισθηματική προβολή του «εγώ» σε ένα αποτέλεσμα. Αν δε βγουν, φέρνουν μεγάλες απογοητεύσεις.

How to: Φρόντισε να παραμείνεις περίεργη για τη ζωή, για τα πράγματα που συμβαίνουν και πώς συμβαίνουν.

Πηγή: shape.gr

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply