over here porn socket

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Κυκλαδίτικο χρώμα μέσ’ τα…πόδια μας!

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Κυκλαδίτικο χρώμα μέσ’ τα…πόδια μας!

Στην Κύθνο για Σαββατοκύριακο. Προλαβαίνετε!

Η Κύθνος είναι μικρή και ήσυχη. Αλλά πάνω απ’ όλα αποπνέει την αύρα των Κυκλάδων ένα μόλις θαρρείς βήμα από την Αθήνα. Είναι σχεδόν δίπλα μας, αφού απέχει μόλις 40 λεπτά από το Λαύριο ή 3 ώρες από τον Πειραιά. Ότι πρέπει δηλαδή για μια διήμερη απόδραση.

Η Κύθνος εκπλήσσει ευχάριστα από την  πρώτη κιόλας στιγμή όταν αντικρίζεις από το πλοίο τον Μέριχα, το λιμάνι της: απέριττη ομορφιά, άγονο έδαφος, περίτεχνες ξερολιθιές, λευκά κτίρια, λαμπερός ήλιος, μπλε καθάρια νερά…

Ο δρόμος που ανηφορίζει από το λιμάνι βγάζει στη Χώρα ή Μεσαριά. Φτάνοντας εδώ, τ’ αυτοκίνητα μένουν έξω από τον οικισμό, στο δημοτικό πάρκινγκ. Άλλωστε τί χρειάζονται στα στενοσόκακα και στα πλακόστρωτα καλντερίμια του οικισμού; Εδώ ο χώρος ανήκει στους ασβεστωμένους τοίχους των σπιτιών, στις ολάνθιστες αυλές, στα κατάλευκα εκκλησάκια, στις στοάδες (καμάρες), στα στενά δρομάκια που οδηγούν στην πλατεία και στις φωνές μικρών παιδιών που τρεχοβολούν τριγύρω.

Όσο θα βρίσκεστε στο νησί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το επίνειο του νησιού, τα Λουτρά, τέσσερα χιλιόμετρα από τη Χώρα. Είναι ένας τόπος που φημίζεται για τις ιαματικές του πηγές, τα ταβερνάκια του που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ…πλάι στο το κύμα και το πάλαι ποτέ Ξενία του, σχεδιασμένο από τον Τσίλερ, που σήμερα στεγάζει το κτίριο των λουτρών.

Στα Λουτρά, οι φίλοι των καταδύσεων μπορείτε επίσης με τη βοήθεια του καταδυτικού κέντρου Aqua Team, να ξεναγηθείτε στις ομορφιές του βυθού της Κύθνου –που θεωρείται από τους ιδανικότερους για scuba diving στο Αιγαίο– αλλά και να  μάθετε τα μυστικά των καταδύσεων…

Επίσης, ενδιαφέρον έχει και η Δρυοπίδα, ο δεύτερος μεγάλος οικισμός του νησιού. Εδώ εκτός από την ιδιαίτερη ντόπια αρχιτεκτονική των σπιτιών  (διώροφα κτίσματα με κατακόκκινα κεραμίδια), υπάρχει και το πανέμορφο Σπήλαιο Καταφύκι, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, με πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να το διακοσμούν, καθώς και δύο μουσεία, Λαογραφικό και Βυζαντινό, που φιλοξενούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συλλογές.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply