over here porn socket

Όχι απόψε, αγάπη μου!

Όχι απόψε, αγάπη μου!

Άραγε σήμερα είναι «ντεμοντέ» το σεξ;

«Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο…Πάντα κάνεις το ίδιο. Βαρέθηκα πια. Δεν είναι φυσιολογικό. Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται να επιμείνω άλλο. Ποιος νομίζεις πως είσαι;». Και τότε ο καθένας οχυρώνεται στη δική του πλευρά του κρεβατιού, με την πλάτη γυρισμένη και τα νεύρα τεντωμένα, ξέροντας καλά και οι δυο πως, για μια ακόμα νύχτα, δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν…

Οι στατιστικές –που εκφράζουν ποικολόμορφα την πραγματικότητα- λένε πως το να κάνεις έρωτα είναι σήμερα…ντεμοντέ. Τα ποσοστά που εκφράζουν τη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης, βρίσκονται στο ναδίρ. Κι όχι επειδή τα ζευγάρια έχουν πάψει ν’ αγαπιούνται. Το θέμα είναι ότι το άγχος και ο ρυθμός της σημερινής ζωής δεν αφήνουν χρόνο σε κανένα για μια τόσο έντονη «γυμναστική».

Τ’ αρνητικά της σύγχρονης ζωής

Δεν είναι ότι το ζευγάρι δεν είναι «φυσιολογικό» ή ότι βαριέται. Απλά πάσχει από το σύνδρομο SDI (παρεμπόδιση της σεξουαλικής επιθυμίας). Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι το να πάσχεις από αυτό είναι σύμπτωμα του ότι έχεις θριαμβεύσει στη δουλειά σου και ότι τα πράγματα σου πάνε καλά.

Ή λένε πως η αρρώστια των γιάπις χτυπάει τώρα –κι όπως φαίνεται έντονα- πολλά άλλα κοινωνικά στρώματα. Άτομα με επαγγέλματα ανιαρά, κενά ενδιαφέροντος χάνουν ραγδαία τη σεξουαλική επιθυμία. Για να μην αναφερθούμε στη σημερινή οικονομική κρίση και την ανεργία…

Το ίδιο συμβαίνει και στις νέες μητέρες. Για εκείνες που δουλεύουν καλύτερα να μη μιλήσουμε, γιατί αυτές, και ιδιαίτερα όσες έχουν πάνω από ένα παιδί, πλήττονται περισσότερο από το σύνδρομο.

Δεν πρέπει όμως ν’ ανησυχούμε. Οι Αμερικανοί που τρελαίνονται για τέτοιου είδους θέματα, έχουν ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα και έχουν καταλήξει σε σοβαρά συμπεράσματα. Κατ’ αρχάς, το SDI δεν πρέπει πια να ονομάζεται έτσι γιατί, σύμφωνα μ’ αυτούς, δεν πρόκειται για παρεμπόδιση, αλλά για απουσία. Έτσι, το πρόβλημα ονομάζεται τώρα υποτονική σεξουαλική επιθυμία, που μεταξύ μας, θέλει να πει έλλειψη επιθυμίας, όρεξης να κάνει κανείς έρωτα.

Οι συνέπειες

Οι συνέπειες είναι ποικίλες, ανάλογα με το τι επηρεάζει το ένα ή και τα δυο μέλη του ζευγαριού ή αν οφείλεται σε προσωρινές αιτίες ή σε μόνιμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές, δημιουργώντας στο ζευγάρι εντάσεις και οδηγώντας τη σχέση τους στη ρουτίνα και την έλλειψη επικοινωνίας, τους δυο δηλαδή πιο επικίνδυνους εχθρούς όσων έχουν αποφασίσει να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη.

Πώς θα βρείτε λίγο χρόνο για…έρωτα

Αν και η δική σας ερωτική επιθυμία βρίσκεται στο μηδέν, μπορείτε να καταφύγετε σε κάποια απ’ αυτές τις συμβουλές:

  • Υιοθετήστε απέναντι στα προβλήματα μια θετική στάση και βάλτε τον έρωτα στο νούμερο ένα στον κατάλογο των προτεραιοτήτων σας.
  • Κλείστε την τηλεόραση. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του έρωτα και της επιθυμίας.
  • Μην παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Αφήστε τα προβλήματα της δουλειάς στο γραφείο.
  • Μην αναλαμβάνετε δουλειές που δεν είναι απολύτως απαραίτητες ή που μπορεί να τις κάνει κάποιος άλλος. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να τα κάνουν άλλοι για σας, όχι όμως έρωτα.
  • Μην αγχώνεστε αν χάσετε λίγο από τον ύπνο σας. Είναι γνωστό ότι κοιμάται κανείς πολύ πιο ξεκούραστα αφού κάνει έρωτα.
  • Βρείτε μια μπέιμπι-σίτερ και βγείτε έξω πού και πού. Οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι είναι πιο εύκολο να γεννηθεί η επιθυμία όταν το ζευγάρι βγαίνει και διασκεδάζει.
  • Προσπαθήστε να πάτε κάποιο μικρό ταξίδι με κάποια ευκαιρία, παρόλο που είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές.
  • Προσπαθήστε να μετατρέψετε την ερωτική πράξη σε κάτι το εξαιρετικό, το μοναδικό κι όχι καθημερινό! Έτσι θ’ αυξηθεί η επιθυμία να το βιώσετε.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply