over here porn socket

Πλαστική χειρουργική: Μικρογλυπτική

Πλαστική χειρουργική: Μικρογλυπτική

Πώς να βελτιώσετε τις γραμμές του σώματός σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Το λίπος που περιέχεται μέσα στα λιποκύτταρα του ανθρώπινου σώματος, εκτός από τις άλλες φυσιολογικές λειτουργίες του, συμμετέχει και στην εμφάνιση του σχήματος και των γραμμών του σώματος. Η εμφάνιση του σώματός μας οφείλεται κατά ένα μέρος σε γενετικούς παράγοντες, αλλά και σε παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Όμως, αρκετοί άνθρωποι, παρόλο που προσπαθούν με υγιεινή διατροφή και άσκηση να βελτιώσουν την εμφάνιση του σώματός τους, δεν το κατορθώνουν και εμφανίζουν τοπικές συλλογές λίπους, που αντιστέκονται τόσο στη δίαιτα όσο και στην άσκηση, χαλώντας έτσι την εμφάνισή τους. Γιατί τέτοιου είδους συλλογές λίπους, αρκετές φορές, σχετίζονται με κληρονομικότητα και με παράγοντες του φύλου.

Έτσι, στις γυναίκες υπάρχει μια τάση για συγκέντρωση λίπους στο κάτω μισό της κοιλιάς, στους γλουτούς, στους έξω μηρούς και στο εσωτερικό των γονάτων, ενώ σε ορισμένους άντρες το λίπος συγκεντρώνεται κάτω από το μαστό και γύρω από τη μέση, καθώς και στην περιοχή της κοιλιάς.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ-ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Η λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική είναι από τις πιο συχνές κοσμητικές πλαστικές επεμβάσεις. Βοηθάει τη γυναίκα και τον άντρα να βελτιώσουν τις γραμμές του σώματος και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Το αποτέλεσμά της είναι μόνιμο εφόσον η/ο ασθενής προσέχει το βάρος του, τρώει υγιεινά και ασκείται.

Ειδικά η μέθοδος της λιπογλυπτικής δίνει τη δυνατότητα της διόρθωσης μικροατελειών που έχουν τόσο μεγάλη σημασία για το πώς αισθάνεται η γυναίκα ή ο άντρας σχετικά με την εμφάνισή του.

Λιποαναρρόφηση
Η νέα εποχή της λιποαναρρόφησης στην πλαστική χειρουργική άρχισε το 1980 από Γάλλους και Ελβετούς γιατρούς. Κοιτάζοντας, όμως, σήμερα τις τεχνικές αυτές –αν και επαναστατικές για την εποχή τους– φαντάζουν αρκετά «πρωτόγονες» σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα – μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης.

Λιπογλυπτική (μεταφορά λίπους)
Είναι μια τεχνική που απαιτεί από το χειρουργό μεγάλη εμπειρία και αίσθηση της αρμονίας και των αναλογιών του σώματος. Το λίπος αφαιρείται από τις περιοχές που υπάρχει σε πλεόνασμα, όπως ψωμάκια, γλουτοί, έσω πλευρά του γόνατος και κοιλιά, με ειδικές λεπτές κάνουλες χωρίς μηχανική υποβοήθηση κενού και αφού ξεπλυθεί, απομονώνονται μόνο τα λιποκύτταρα και στη συνέχεια αυτά μεταφέρονται με ειδικές, πολύ λεπτές ατραυματικές κάνουλες που τοποθετούνται στις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει έλλειψη λιποκυττάρων.

Τέτοιες περιοχές είναι:

 • Σημεία του προσώπου που θέλουμε να τονίσουμε, όπως ζυγωματικά, χείλη, ρυτίδες που θέλουμε να βελτιώσουμε (ρινοχειλική).
 • Επίσης, τα λιποκύτταρα αυτά μπορούν να μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές, όπως η ράχη του χεριού, το πάνω μέρος του γλουτού, με σκοπό να δοθεί μια πιο νεανική και σφριγηλή εμφάνιση στο σώμα.
 • Ακόμη, σε περιοχές με τυπική δυσμορφία και ανωμαλίες στην επιφάνεια μπορεί να χρειαστεί σε ένα κομμάτι η αφαίρεση λίπους και σε διπλανό κομμάτι η προσθήκη με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής.

Ένα μέρος του λίπους που μεταφέρεται μπορεί να απορροφηθεί, αλλά με τη σωστή τεχνική ένα μεγάλο μέρος του παραμένει για πολλά χρόνια.

ΕΙΔΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Υγρή τεχνική:
Εξελίχθηκε στις ΗΠΑ από τον Dr Klein. Πριν από την αφαίρεση του λίπους και ενώ η ασθενής βρίσκεται σε τοπική ή ολική αναισθησία η προς βελτίωση περιοχή διηθείται από ποσότητα φυσιολογικού ορού με τοπικό αναισθητικό. Αυτό βοηθάει τη διάσπαση του λίπους και την ευκολότερη αφαίρεσή του και περιορίζει τους μώλωπες μετά το χειρουργείο καθώς και τον πόνο στην περιοχή αυτή.

Τεχνική με υπέρηχους:
Είναι μια τεχνική που χρησιμοποίησε σχεδόν από τους πρώτους χειρουργούς στη Μεγάλη Βρετανία το 1997 ο κ. Γαϊτάνης. Χρησιμοποιείται μια διπλή κάνουλα, της οποίας το ένα τμήμα μεταφέρει την ενέργεια των υπερήχων για να διασπαστεί το τοπικό λίπος και το άλλο τμήμα λειτουργεί σαν απλή αναρρόφηση για να απομακρύνει το διασπασμένο από τους υπέρηχους λίπος. Η τεχνική αυτή έχει συγκεκριμένες εφαρμογές σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, λόγω της περιπλοκότητας της τεχνικής και των πολύ καλών αποτελεσμάτων που πετυχαίνονται με την υγρή μέθοδο.

Τεχνική με ηλεκτρική υποβοήθηση:

Σε αυτή την τεχνική η κάνουλα πάλλεται με τη βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας εμπρός πίσω για 2 χιλιοστά, περίπου 90 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτό βοηθάει τη διάσπαση του τοπικού λίπους και ο χειρουργός μπορεί να ασχολείται περισσότερο με τη γλυπτική της περιοχής και λιγότερο με την προσπάθεια για τη διάσπαση του λίπους. Η χρήση της τεχνικής αυτής είναι μεγάλη στη λιποαναρρόφηση σε περιπτώσεις γυναικομαστίας στους άντρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πολλές γυναίκες αλλά και αρκετοί άντρες έχοντας ακούσει τόσα για τη λιποαναρρόφηση και θέλοντας να βελτιώσουν την εμφάνισή τους σκέφτονται αν η μέθοδος αυτή είναι η κατάλληλη για τη δική τους περίπτωση. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει, βέβαια, ο ειδικός πλαστικός χειρουργός που θα επισκεφθούν, προκειμένου να τους εξετάσει και να τους ενημερώσει για το αν η λιποαναρρόφηση και οι πιο εξελιγμένες μορφές της, όπως η λιπογλυπτική, ενδείκνυνται στη δική τους περίπτωση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Ποιοι μπορούν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση:
Γυναίκες και άντρες ηλικίας από 18 έως και 60 ετών:

 • Που είναι υγιείς.
 • Με κανονικό βάρος σώματος ή ελαφρά υπέρβαρο.
 • Με τοπικό λίπος που αντιστέκεται σε δίαιτα και άσκηση.
 • Με καλή ποιότητα και ελαστικότητα δέρματος.

Η ημέρα της επέμβασης και η συνέχεια:

 • Οι περισσότερες λιποαναρροφήσεις και λιπογλυπτικές γίνονται με τοπική αναισθησία. Έτσι, η ασθενής μπορεί να αναρρώσει γρηγορότερα και να πάει σπίτι της την ίδια μέρα.
 • Στις περιπτώσεις που η ασθενής έχει ιδιαίτερο άγχος χρησιμοποιείται γενική αναισθησία, αλλά με δοσολογίες φαρμάκων τέτοιες, που, πάλι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθενής πηγαίνει σπίτι της την ίδια ημέρα.
 • Η ασθενής φοράει ελαστικό λίκρα κορσέ ή παντελόνι για 3-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.
 • Εμφανίζονται, επίσης, μώλωπες και πρήξιμο, αλλά αρκετά περιορισμένα.
 • Η ασθενής μπορεί να γυρίσει στην εργασία της, ανάλογα με το μέγεθος της λιπογλυπτικής, ύστερα από 4-7 ημέρες μετά την επέμβαση.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Κάθε χειρουργείο έχει μια πιθανότητα κάτι να πάει λάθος. Οι κίνδυνοι, όμως, περιορίζονται πολύ αν η επέμβαση γίνεται από ειδικό πλαστικό χειρουργό με διαπιστωμένη εμπειρία στις λιποαναρροφήσεις.

Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι: μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο. Μερικές φορές, σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί και μια δεύτερη επέμβαση –μετά από 1 χρόνο– για να διορθωθούν οι μικροατέλειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Είναι απαραίτητο η ασθενής να δείξει μεγάλη προσοχή στις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply