over here porn socket

ΠΑΙΔΙ: Θύελλα στην οικογένεια!

ΠΑΙΔΙ: Θύελλα στην οικογένεια!

Όταν ο μπαμπάς και η μαμά σκέφτονται τα πράγματα διαφορετικά.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι γονείς εμπρός σε μια λανθασμένη συμπεριφορά του παιδιού τους, αντιδρούν με τρόπο διαφορετικό αν όχι αντίθετο. Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις, το παιδί αποπροσανατολίζεται και δεν ξέρει σε ποιον από τους δυο να δώσει βάση. Αν, μάλιστα, η διαφωνία των γονιών γίνει μια συνήθεια, τότε  το παιδί θα μάθει να χρησιμοποιεί την κατάσταση για να πετυχαίνει αυτό που θέλει, την μια από τον έναν, την άλλη από τον άλλον.

Πώς μπορείτε να τακτοποιήσετε το θέμα;

Είναι αδύνατο να υποκριθείτε μπροστά στο παιδί ότι συμφωνείτε, αν δε συμφωνείτε. Είναι όμως απαραίτητο ν’ αναρωτηθείτε, γιατί συμπεριφερόσαστε με διαφορετικό τρόπο μαζί του και να βάλετε κάποιους κανόνες για να αποφεύγετε να αποπροσανατολίζετε το παιδί σας.

Θα είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσετε οι γονείς από κοινού, τη γραμμή που θα ακολουθήσετε και το αποτέλεσμα στο οποίο θέλετε να φτάσετε. Πιθανόν, κάνοντάς το αυτό, ο καθένας σας θα πρέπει να αναθεωρήσει ελαφρώς τις θεωρητικές του πεποιθήσεις και να λάβει υπόψη του μια λιγότερο άκαμπτη οπτική γωνία, όχι μόνο για να προσεγγίσει τον άλλο, αλλά κυρίως για να οικοδομηθεί από κοινού ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης.

Για να δώσετε, λοιπόν, ένα οριστικό τέλος στις διαφωνίες σας που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας, θα μπορούσατε να καταφεύγατε σε ορισμένους απλούς και σαφείς κανόνες, όπως:

  • Να μη συζητάτε μπροστά στο παιδί σχετικά με το πώς πρέπει να του φέρεστε.
  • Όταν ένας από τους δύο εκφράζει μια γνώμη, ο άλλος να μη φέρνει εκείνη τη στιγμή αντιρρήσεις, γιατί έτσι: το παιδί θα καταλάβει ότι η μαμά έχει εμπιστοσύνη σε ό, τι λέει ή κάνει ο μπαμπάς (ή το αντίστροφο) και θα είναι περισσότερο διατεθειμένο να κάνει εκείνο που του λένε.
  • Δεν πρέπει ποτέ να εκφράζετε αρνητικές κρίσεις για τον άλλο γονιό μπροστά στο παιδί και, αν χρειαστεί, θα πρέπει να εξηγείτε στο παιδί τους  λόγους για τους οποίος ενεργήσατε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
  • Επίσης, μπορείτε να εκφράζετε ήρεμα, μπροστά στο παιδί, τη δική σας οπτική γωνία για πράγματα και γεγονότα για τα οποία ενδεχομένως δε συμφωνείτε: θα το βοηθήσετε να καταλάβει ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι πρόσωπα πανομοιότυπα. Και συνεπώς μπορεί να απευθύνουν και στο ίδιο το παιδί διαφορετικά αιτήματα, έτσι όπως του κάνουν διαφορετικά δώρα ή του διηγούνται διαφορετικές ιστορίες ο καθένας.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply