over here porn socket

Η Sanofi και η Principia ανακοίνωσαν συμφωνία για την ανάπτυξη υποψήφιου φαρμάκου για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Sanofi και η Principia ανακοίνωσαν συμφωνία για την ανάπτυξη υποψήφιου φαρμάκου για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Sanofi θα αναπτύξει την ερευνητική από του στόματος θεραπεία της Principia Biopharma Inc. η οποία φαίνεται πολλά υποσχόμενη στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ) καθώς και, δυνητικά, άλλων νόσων του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).

Λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης που υπογράφηκε, η Sanofi θα αναπτύξει τον αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Bruton (BTK) (PRN2246) της Principia, που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να εισέρχεται στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και να επιδρά στη σηματοδότηση των ανοσοκυττάρων και των εγκεφαλικών κυττάρων. Επί του παρόντος, το PRN2246 βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη.

“Η συμφωνία μας με την Principia αποτελεί ένα παράδειγμα της στρατηγικής δέσμευσης της Sanofi να ενισχύει την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων στο πεδίο της ΠΣ και των νευρολογικών νόσων,” δήλωσε η Rita Balice-Gordon, PhD, Global Head of MS/Neuroscience Therapeutic Research Area της Sanofi. “Συμπληρώνοντας την εσωτερική τεχνογνωσία R&D της εταιρείας μας, οι σχέσεις με εξωτερικούς συνεργάτες όπως η συγκεκριμένη συνεργασία είναι δυνατό να επιταχύνουν την παροχή νέων θεραπειών σε ασθενείς που ζουν με αυτές τις σοβαρές ασθένειες.”

“Η Sanofi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για το PRN2246. Η συμφωνία επιτρέπει στην Principia να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της τυροσινικής κινάσης του Bruton στη νευρολογία εξασφαλίζοντας έναν ισχυρό συνεργάτη για το PRN2246 ενώ η εταιρεία μας θα εστιάσει τους εσωτερικούς πόρους της που ασχολούνται με τον κορυφαίο αναστολέα της τυροσινικής κινάσης του Βruton παράλληλα και σε μία άλλη θεραπευτική κατηγορία,” δήλωσε ο Martin Babler, Chief Executive Officer της Principia Biopharma. “Το PRN2246 είναι ένας ιδιαίτερα δραστικός αναστολέας της τυροσινικής κινάσης του Bruton που διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και για τον οποίο θεωρούμε ότι είναι απολύτως κατάλληλος για τη θεραπεία της ΠΣ και άλλων νευρολογικών διαταραχών.”

Η Sanofi θα λάβει αποκλειστική, παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Principia θα παραχωρήσει στη Sanofi μία αποκλειστική, παγκόσμια άδεια εκμετάλλευσης που αφορά στην ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του PRN2246. Η Sanofi θα παραχωρήσει στην Principia ως προκαταβολή το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, με μελλοντική καταβολή ποσού βάσει συγκεκριμένων στόχων που ενδέχεται να αγγίξει τα 765 εκατ. δολάρια, καθώς και δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις πωλήσεις προϊόντων. Η Principia διατηρεί το δικαίωμα να συγχρηματοδοτήσει την ανάπτυξη Φάσης 3 με αντάλλαγμα είτε αυξημένα δικαιώματα εκμετάλλευσης με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων είτε τη ρύθμιση επιμερισμού κερδών και ζημιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2017, καθώς υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Sanofi είναι ηγέτης στην Πολλαπλή Σκλήρυνση
Η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της Sanofi, κυκλοφορεί στην αγορά δύο φάρμακα για τη θεραπεία της ΠΣ σε ολόκληρο τον κόσμο και διαθέτει προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ΠΣ, δυνητικά μέσω της νευροπροστασίας και της επαναμυελίνωσης αλλά και των αντιφλεγμονωδών μηχανισμών. Η Sanofi παραμένει δεσμευμένη στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών για τους ανθρώπους που ζουν με ΠΣ.

Σχετικά με την Principia Biopharma
H Principia Biopharma Inc., μία ιδιωτική, βιοφαρμακευτική εταιρεία με νέα μόρια σε στάδια κλινικής ανάπτυξης, έχει δημιουργήσει έναν επαναστατικό νέο τρόπο σχεδιασμού και ανάπτυξης από του στόματος θεραπειών που βασίζονται σε μικρά μόρια οι οποίες είναι πιο δραστικές, επιλεκτικές, ανθεκτικές και ασφαλείς σε σχέση με τα διαθέσιμα φάρμακα. Η εταιρεία χρησιμοποίησε την αποκλειστική τεχνολογία Tailored Covalency™ για να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο υποψήφιων φαρμάκων που παρουσιάζουν ειδικότητα που προσομοιάζει στα αντισώματα προκειμένου να ωφεληθούν οι ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις νόσους και καρκίνο. Το PRN1008, ένας αναστρέψιμος ομοιοπολικός αναστολέας της BTK, αξιολογείται στο πλαίσιο μίας Φάσης 2 κλινικής μελέτης σε ασθενείς με πέμφιγα, μία ορφανή αυτοάνοση νόσο. Το PRN1371, ένας ομοιοπολικός αναστολέας των FGFR1-4, αξιολογείται στο πλαίσιο μίας Φάσης 1 κλινική μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο που παρουσιάζουν διάφορους συμπαγείς όγκους. Το PRN2246, ένας χαμηλής δόσης ομοιοπολικός αναστολέας της BTK που διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, ξεκίνησε πρόσφατα να αξιολογείται στο πλαίσιο μίας Φάσης 1 κλινική μελέτη σε υγιείς εθελοντές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.principiabio.com.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply