Φρούτα του δάσους
Το μύρτιλλο θεωρείται ο «καρπός του εγκεφάλου». Μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση έως και κατά 20%, επισημαίνεται σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, ενώ βελτιώνει τη μνήμη, όπως συμπεραίνεται σε έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Ανθρώπινης Διατροφής για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts. «Οι ανθοκυανίνες, η χρωστική που δίνει στο μύρτιλλο το μοβ-μπλε χρώμα του, θεωρείται πως ευθύνονται για τα οφέλη του στην υγεία» λέει η ειδικός. «Δρουν ως αντιοξειδωτικά και καθυστερούν τη διαδικασία της
γήρανσης του εγκεφάλου».
Σολομός
Τρώγοντας περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, τόνο, σαρδέλα και σκουμπρί, ενισχύεις τα επίπεδα των υγιεινών Ω3. «Τα Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν ζωτικής σημασίας μέρος της δομής των ιστών του εγκεφάλου και των νεύρων κι αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουν στην οξύτητα των εγκεφαλικών λειτουργιών (το ψάρι είναι κυριολεκτικά τροφή για τον εγκέφαλό σου!)» επισημαίνει η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου.
Κίτρινο κάρυ
Ένα superfood για τον εγκέφαλο, το κάρυ περιέχει μεγάλη ποσότητα κουρκουμά, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού μπαχαρικού που έχει αποδειχτεί σε πολλές μελέτες πως κρατά υγιή τον εγκέφαλο και τον προστατεύει από τις φθορές του χρόνου, ώστε να σκέφτεσαι πιο καθαρά κάθε στιγμή της ημέρας.
Κινόα
Το σιτηρό αυτό δεν περιέχει γλουτένη, αλλά έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από άλλα σιτηρά. Επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει πως η κινόα προσφέρει σταθερή απελευθέρωση γλυκόζης που τροφοδοτεί τον εγκέφαλό σου.
Νερό
Ο εγκέφαλός σου αποτελείται κατά 80% περίπου από νερό, που σημαίνει πως, αν δεν πίνεις πολύ, μπαίνει σε λειτουργία συντήρησης. Βάλε στόχο να πίνεις 1-2 λίτρα νερό κάθε μέρα, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: shape.gr
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!