over here porn socket

Ανοιξιάτικη εκκαθάριση: 7 τρόποι για να το πετύχεις

Ανοιξιάτικη εκκαθάριση: 7 τρόποι για να το πετύχεις

Η ακαταστασία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του στρες και να μειώσει την αποδοτικότητά σου. Αν και πάντα υπάρχει κάτι πιο διασκεδαστικό να κάνεις από το να επιδοθείς σε εκκαθαρίσεις, η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί πολύ χαλαρωτική.

Ποια δεν θέλει ένα τακτοποιημένο σπίτι που μοσχοβολάει λουλούδια; Η άνοιξη θεωρείται η εποχή της εκκαθάρισης – από τον προσωπικό σου χώρο μέχρι εσένα την ίδια – και μπορείς να το κάνεις πιο εύκολο, βάζοντας την αγαπημένη σου μουσική.

Κάνε εκκαθάριση στην ντουλάπα σου

Μία από τις καλύτερες συμβουλές είναι να το κάνεις μία κι έξω, αλλιώς μπορεί να σου πάρει μέρες. Βγάλε όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα και χώρισέ τα σε κατηγορίες. Ξεφορτώσου αυτά που έχεις να φορέσεις πάνω από έναν χρόνο ή αυτά που σκοπεύεις να βάλεις κάποια στιγμή. Μην ξεχνάς το συρτάρι με τα εσώρουχα και τις κάλτσες, θα χρειάζονται σίγουρα ένα ξεκαθάρισμα.

Βρες ένα μέρος για τα παπούτσια σου

Άντι να έχεις τα παπούτσια σου παρατημένα εδώ κι εκεί, επένδυσε σε μία παπουτσοθήκη. Έτσι, θα τα έχεις όλα τακτοποιημένα και δεν θα ξαναχάσεις κάποιο ζευγάρι.

Οργάνωσε τη διαδικτυακή ζωή σου

Ο υπολογιστής μας μπορεί να είναι ένας από τους πιο φορτωμένους χώρους της ζωής μας. Αφιέρωσε χρόνο για να οργανώσεις τα αρχεία σου. Μπορεί να ακούγεται βαρετό και χρονοβόρο, αλλά μετά θα ευχαριστείς τον εαυτό σου. Όχι μόνο θα έχεις ένα πιο οργανωμένο desktop, αλλά θα εξοικονομήσεις αρκετό χρόνο και θα διευκολύνεις τη δουλειά σου. Επίσης, κατάργησε την εγγραφή σου σε διάφορα junk emails.

Τακτοποίησε το γραφείο σου

Καθάρισε το γραφείο σου, πέτα τη γραφική ύλη που δεν χρησιμοποιείς και συμμάζεψε καλώδια και άλλα αντικείμενα. Ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο, ενισχύει την παραγωγικότητα και την καλή σου διάθεση.

Δημιούργησε μία γωνιά για «όλες τις χρήσεις»

Αν συνηθίζεις να αφήνεις τα κλειδιά σου όπου να ‘ναι, να αφήνεις κραγιόν, lip balm, χαρτομάντιλα και άλλα αντικείμενα σε διάφορα μέρη του σπιτιού, δημιούργησε μία γωνιά για όλες τις χρήσεις. Χρησιμοποίησε ένα κουτί ή ένα καλάθι για να «πετάς» ό,τι έχεις πρόχειρο στα χέρια ή την τσάντα σου και χρησιμοποιείς καθημερινά.

Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας

Τσέκαρε όλα τα ντουλάπια και ξεφορτώσου ό,τι δεν χρησιμοποιείς. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στα τάπερ σου και πέτα ό,τι είναι χωρίς καπάκι ή έχει χαλάσει από τη χρήση, καθώς επίσης τα ληγμένα τρόφιμα. Για να αποφύγεις τις ογκώδεις συσκευασίες, αποθήκευσε τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα όσπρια σε γυάλινα βάζα. Είναι πιο πρακτικά και πιο όμορφα. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να τακτοποιήσεις τα ίδια είδη τροφίμων ανά ράφι για να τα βρίσκεις πιο εύκολα.

Ξεκαθάρισε το φαρμακείο σου

Το ντουλάπι με τα φάρμακα θέλει τακτική ανανέωση και ξεκαθάρισμα. Έλεγξε την ημερομηνία λήξης σε κάθε συσκευασία και πέταξε ό,τι δεν χρειάζεσαι πια.

Πηγή: missbloom.gr

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply