Επτά σημαντικοί λόγοι για να προτιμάτε πλέον τα πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.
1. Γιατί προστατεύουν την υγεία μας
Τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας παράγονται χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων και παρασιτοκτόνων που περιέχουν τοξικές ουσίες, οι οποίες παραμένουν και συγκεντρώνονται μέσα από την τροφική αλυσίδα στα τρόφιμα που φτάνουν τελικά στο τραπέζι μας.
2. Γιατί προστατεύουν το μέλλον των παιδιών μας
Η εφαρμογή της βιολογικής γεωργίας στηρίζεται στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης, που υπαγορεύει να ικανοποιούμε τις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.
3. Γιατί είναι εγγυημένες
Στο πλαίσιο της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κανονισμός ΕΟΚ 2092/91) όλα τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής φέρνουν πάντα την ένδειξη «Βιολογικό προϊόν» και το σήμα του διαπιστευμένου οργανισμού πιστοποίησης ως αποδεικτικό της διαδικασίας ελέγχου και πιστοποίησης που έχουν υποστεί σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της επεξεργασίας τους. Προϊόντα που εμφανίζονται στην αγορά ως «οικολογικά», «υγιεινά», «ολικής αλέσεως» κ.λπ. δεν έχουν σχέση με τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και δεν εξασφαλίζουν καμία εγγύηση στον καταναλωτή.
4. Γιατί είναι πιο ωφέλιμα
Περιέχουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά άλατα και ένζυμα απ’ ό,τι τα συμβατικά προϊόντα.
5. Γιατί έχουν καλύτερη γεύση
Τη γεύση τους την αισθάνεται κανείς αμέσως πιο μεστή, πιο πλούσια και απέχει πολύ από τη γεύση όλων αυτών που «βιάζονται» να ωριμάσουν ή περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το κανονικό.
6. Γιατί προστατεύουν το περιβάλλον που ζούμε
Η βιολογική γεωργία είναι φιλική προς το περιβάλλον. Όχι μόνο δεν το επιβαρύνει με χημικά υπολείμματα, αλλά συμβάλλει και στην αναβάθμισή του, διατηρώντας τη βιόσφαιρα και τα αποθέματα νερού αμόλυντα.
7. Γιατί αξίζουν όσο κοστίζουν
Και ίσως πολύ περισσότερο. Ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας αφήνει το προϊόν να ωριμάσει απλά και φυσικά, χωρίς εξωγενείς «πιέσεις», αλλά με συνεχή φροντίδα από ειδικευμένους γεωπόνους και καλλιεργητές. Η απόδοση της παραγωγής σε ποσότητα είναι μικρότερη από τις συνήθεις συμβατικές ή αυτές των γενετικά μεταλλαγμένων. Κοστίζουν, λοιπόν, κάτι περισσότερο, γιατί είναι εξαιρετικά πολύτιμα, κυρίως για την υγεία μας, αλλά και για το περιβάλλον που ζούμε τώρα και που θα ζήσουν τα παιδιά μας στο μέλλον.
Προσοχή!
Η κατανάλωση προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας γνωρίζει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ πληθαίνουν τα καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά τρόφιμα βιολογικής παραγωγής, από τα οποία ο καθένας μπορεί να επιλέγει για τη διατροφή του ό,τι πιο αγνό και αυθεντικό.
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!