over here porn socket

Λάμψη και φρεσκάδα

Λάμψη και φρεσκάδα

Όμορφες κάτω από τον ήλιο!

Η ζέστη χαλάει το μακιγιάζ, γι’ αυτό στη συνέχεια σας προτείνουμε μερικά… δροσερά τεχνάσματα, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ομορφιά σας αναλλοίωτη ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

1. Ανάλαφρα καλλυντικά
Μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να…τραβάει την ανηφόρα, τότε και οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα. Για να επαναφέρετε, λοιπόν, την ισορροπία στο δέρμα σας, διαλέξτε μια κρέμα προσώπου όσο γίνεται λιγότερο λιπαρή.

Για πολύ λιπαρά δέρματα ένα ματ υγρό είναι το καλύτερο, αφού θα σας εξασφαλίζει ελάχιστη ενυδάτωση, απορροφώντας παράλληλα και την περίσσεια σμήγματος.

2. Το μικρό αλλά θαυματουργό παγάκι

Μπορείτε τα πρωινά να χρησιμοποιείτε πάνω από το μακιγιάζ σας ένα παγάκι, όχι μόνο για να σας δροσίζει, αλλά και για να διατηρείται περισσότερο το μακιγιάζ. Αρκεί να το περάσετε στο πρόσωπό σας πολύ γρήγορα χωρίς να επιμένετε.

3. Καλοκαιρινό μακιγιάζ
Για αυτή την εποχή τα καταλληλότερα προϊόντα μακιγιάζ είναι τα αδιάβροχα, αφού κρατάνε καλύτερα στη ζέστη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τη μάσκαρα, η οποία με τη ζέστη αλλοιώνεται και απλώνεται γύρω γύρω σε ολόκληρο το μάτι.
Επίσης, μπορείτε να ελαφρύνετε κάπως το μακιγιάζ σας και να αρκεστείτε σε λίγη πούδρα.

4. Το αναγκαίο αποσμητικό

Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι το αποσμητικό δε χρησιμεύει σε τίποτα, αν το χρησιμοποιείτε σε δέρμα που έχει ήδη ιδρώσει. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε; Να το χρησιμοποιείτε πάντα σε δέρμα καθαρό και στεγνό, καθώς ο ρόλος του είναι προληπτικός και μόνο υπό αυτές τις συνθήκες αποδίδει τέλεια.

Εάν το αποσμητικό είναι και αντιιδρωτικό, τότε περιορίζει τον ιδρώτα κατά 50%, οπότε μειώνεται έτσι η δυσάρεστη αίσθηση της υγρασίας κάτω από τις μασχάλες.

Τα αποσμητικά είναι ακίνδυνα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε μορφή (spray, stick, roll on).

5. Φυτικές ίνες
Προτιμάτε ρούχα από ύφασμα βαμβακερό, λινό ή μεταξωτό. Γιατί αυτού του τύπου τα υφάσματα περιορίζουν την εφίδρωση και την απορροφούν πιο αποτελεσματικά από τα συνθετικά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των υφασμάτων αυτών είναι ότι μετά το πλύσιμο δεν κρατάνε καμιά μυρωδιά, κάτι που μερικές φορές δε συμβαίνει με τις συνθετικές ύλες.

6. Αβίαστο μαύρισμα

Αν έχετε κάποια ηλικία, μην περιμένετε να μαυρίζετε όπως παλιά, γιατί η περίοδος κατά την οποία μαυρίζουμε περισσότερο είναι ανάμεσα στα 25 και τα 40. Μετά ο αριθμός των κυττάρων που εκκρίνουν μελανίνη μειώνεται κατά 10% περίπου κάθε δέκα χρόνια. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως παρατεταμένες και συχνές εκθέσεις στον ήλιο, κληρονομικότητα κ.ά. Όσο για εσάς τις κοκκινομάλλες, θα πρέπει να ξέρετε ότι εσείς εξαντλείτε γρηγορότερα αυτά τα αποθέματα απ’ ό,τι οι καστανές ή οι μελαχρινές.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply