Τι μας εμποδίζει πραγματικά να κάνουμε έρωτα χωρίς προβλήματα;
«Ούτε τώρα ούτε αύριο ούτε μεθαύριο…Πάντα κάνεις το ίδιο. Βαρέθηκα πια. Δεν είναι φυσιολογικό. Ε λοιπόν, δεν πρόκειται να επιμείνω άλλο. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;». Συνηθισμένη αντίδραση μεταξύ των συντρόφων και τότε ο καθένας οχυρώνεται στη δική του πλευρά του κρεβατιού, με την πλάτη γυρισμένη και τα νεύρα τεντωμένα, ξέροντας καλά και οι δύο πως για μία ακόμη νύχτα, δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν…
Οι στατιστικές, που εκφράζουν ποικιλόμορφα την πραγματικότητα, λένε πως το να κάνεις έρωτα είναι σήμερα… ντεμοντέ! Τα ποσοστά που εκφράζουν τη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης βρίσκονται στο ελάχιστο. Και όχι επειδή τα ζευγάρια έχουν πάψει να αγαπιούνται. Οι ίδιες στατιστικές λένε πως το 56% των αντρών και το 40% των γυναικών θα ήθελαν να κάνουν έρωτα πιο συχνά. Το θέμα είναι ότι το άγχος και ο ρυθμός της σημερινής ζωής δε μας αφήνουν χρόνο για μια τόσο έντονη «γυμναστική»!
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΖΩΗΣ
Δεν είναι ότι το ζευγάρι δεν είναι φυσιολογικό ή ότι βαριέται. Το θέμα είναι ότι πάσχει από μια αρρώστια. Μια καινούργια και μοντέρνα αρρώστια που είναι γνωστή σαν SDI (Σύνδρομο Παρεμπόδισης της Σεξουαλικής Επιθυμίας). Λένε ότι το να πάσχεις από αυτή την αρρώστια είναι σύμπτωμα του ότι έχεις θριαμβεύσει στη δουλειά σου και ότι τα πράγματα σου πάνε καλά. Ή πως η αρρώστια των γιάπις χτυπάει τώρα –και, όπως φαίνεται, έντονα– πολλά άλλα κοινωνικά στρώματα.
Άτομα με επαγγέλματα ανιαρά, κενά ενδιαφέροντος χάνουν ραγδαία τη σεξουαλική επιθυμία. Όσο για τις γυναίκες που δουλεύουν, καλύτερα να μη μιλήσουμε, γιατί αυτές και ειδικά όσες έχουν περισσότερα από ένα παιδιά πλήττονται περισσότερο από το σύνδρομο.
Δεν πρέπει, όμως, να ανησυχούμε. Οι Αμερικανοί, που τρελαίνονται για τέτοιου είδους θέματα, έχουν ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα και έχουν καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα. Καταρχήν, το SDI δεν πρέπει πια να ονομάζεται έτσι, γιατί, σύμφωνα με αυτούς, δεν πρόκειται για παρεμπόδιση, αλλά για απουσία. Έτσι, αυτό το καινούργιο κακό ονομάζεται τώρα «υποτονική σεξουαλική επιθυμία», που, μεταξύ μας, σημαίνει έλλειψη επιθυμίας, όρεξης να κάνει κανείς έρωτα.
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Οι συνέπειες είναι ποικίλες, ανάλογα με το τι επηρεάζει το ένα ή και τα δύο μέλη ενός ζευγαριού ή αν οφείλεται σε προσωρινές ή μόνιμες αιτίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί οι συνέπειες να είναι καταστροφικές, δημιουργώντας στο ζευγάρι εντάσεις και οδηγώντας τη σχέση τους στη ρουτίνα και την έλλειψη επικοινωνίας, τους δύο πιο επικίνδυνους εχθρούς όσων έχουν αποφασίσει να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη.
ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ…
Αν αυτό είναι και το δικό σας πρόβλημα, αν πάσχετε δηλαδή από το σύνδρομο SDI ή αν η σεξουαλική σας επιθυμία βρίσκεται στο μηδέν, μπορείτε να καταφύγετε σε κάποια από τις παρακάτω συμβουλές:
- Υιοθετήστε απέναντι στα προβλήματα μια θετική στάση και βάλτε τον έρωτα νούμερο ένα στον κατάλογο των προτεραιοτήτων σας.
- Κλείστε την τηλεόραση. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του έρωτα και της επιθυμίας.
- Μην παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Αφήστε τα προβλήματα της δουλειάς στο γραφείο.
- Μην αναλαμβάνετε δουλειές που δεν είναι απολύτως απαραίτητες ή που μπορεί να τις κάνει κάποιος άλλος. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να τα κάνουν άλλοι για εσάς, όχι όμως τον έρωτα…
- Μην αγχώνεστε, αν χάσετε λίγο από τον ύπνο σας. Είναι πλατιά γνωστό ότι κοιμάται κανείς πολύ πιο ξεκούραστα αφού κάνει έρωτα.
- Βγαίνετε συχνότερα έξω. Οι ειδικοί βεβαιώνουν –και είναι απόλυτα αληθινό– ότι είναι πολύ πιο εύκολο να γεννηθεί η επιθυμία όταν το ζευγάρι βγαίνει και διασκεδάζει.
- Προσπαθήστε να πάτε κάποιο ταξιδάκι με κάποια ευκαιρία, παρόλο που συνήθως είναι πολύ δύσκολο.
- Προσπαθήστε να μετατρέψετε την ερωτική πράξη σε κάτι διασκεδαστικό, μοναδικό και όχι καθημερινό! Έτσι θα αυξηθεί η επιθυμία σας να το βιώσετε.
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!