over here porn socket

Τέλος σε δυσκοιλιότητα, φουσκώματα, δυσπεψίες…

Τέλος σε δυσκοιλιότητα, φουσκώματα, δυσπεψίες…

Γνωρίζετε ότι τα προβιοτικά μάς απαλλάσσουν από πολλά προβλήματα πέψης;

Ευαίσθητο και συγχρόνως ευάλωτο, το πεπτικό μας σύστημα αντιδρά σε καθετί που δε συμβαδίζει με την ομαλή λειτουργία του. Έτσι, λοιπόν, η κακή διατροφή, η ελάχιστη σωματική άσκηση, τα ακανόνιστα γεύματα, το άγχος και οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι μερικοί από τους παράγοντες εκείνους που ερεθίζουν το έντερο και ευνοούν προβλήματα στο πεπτικό μας σύστημα, όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, πόνο στην κοιλιά, δυσπεψία κ.ά.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ), τα αποτελέσματα είναι αρκετά ανησυχητικά και για τη χώρα μας, καθώς:

  • Περίπου 1 στους 5 Έλληνες υποφέρει από δυσκοιλιότητα.
  • Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο, με το 40% των γυναικών ηλικίας 35-65 ετών να ταλαιπωρούνται από πόνο στο έντερο, δυσφορία, πρήξιμο, κακή διάθεση και δυσκοιλιότητα.
  • Επιπλέον, το 73% των γυναικών με τα παραπάνω συμπτώματα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Προσοχή!

Οι ασθένειες και οι λειτουργικές διαταραχές του πεπτικού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν, προληφθούν ή μειωθούν με πρακτικές λύσεις, όπως με μια εναρμονισμένη διατροφή που να περιλαμβάνει την κατανάλωση προβιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή με τη συμβουλή του γιατρού.

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Η έρευνα

Με στόχο τη διερεύνηση της σημασίας των προβιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ο Παγκόσμιος
Οργανισμός Γαστρεντερολογίας (WGO) σε συνεργασία με την εταιρεία Danone διενήργησαν μια παγκόσμια ιατρική πρακτική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 9 χώρες, πάνω από 2.700 γιατροί και περισσότεροι από 27.000 ασθενείς με προβλήματα στο έντερο, οι οποίοι κατανάλωναν ένα προβιοτικό γιαούρτι, συγκεκριμένα το Activia, καθημερινά για δύο εβδομάδες.

Στην Ελλάδα η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) και την Ελληνική Εταιρεία Γενικής
Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), όπου συμμετείχαν 137 γιατροί γαστρεντερολόγοι και παθολόγοι και 1.380 ασθενείς.

Τα αποτελέσματα

Η καταγραφή και η αξιολόγηση των ερωτηματολογίων των ασθενών μετά την κατανάλωση του προβιοτικού γιαουρτιού Activia για δύο εβδομάδες έδειξαν:

  • Μείωση της δυσκοιλιότητας κατά 74% (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα από συχνά έως πάντα).
  • Κατά 74% μείωση της δυσπεψίας (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα από συχνά έως πάντα).
  • Μείωση της συχνότητας του πόνου στην κοιλιά κατά 72% (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα από συχνά έως πάντα).
  • Μείωση της έντασης του πόνου στην κοιλιά κατά 61% (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα με μέτρια έως μεγάλη ένταση).
  • Μείωση της μεγάλης προσπάθειας κατά την κένωση κατά 77% (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα από συχνά έως πάντα).
  • Μείωση της αποβολής σκληρών κοπράνων κατά 81% (σε ασθενείς που παρουσίαζαν το πρόβλημα από συχνά έως πάντα).

ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ – ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Οι αιτίες για την εμφάνιση προβλημάτων από το πεπτικό σύστημα είναι κυρίως καθημερινές συνήθειες, όπως η κακή διατροφή, η μειωμένη κατανάλωση νερού, λαχανικών και φρούτων, η έλλειψη άσκησης, που είναι δυνατόν να προληφθούν ή να περιοριστούν.

Επίσης, το άγχος και η αλλαγές στο καθημερινό πρόγραμμα, όπως τα ταξίδια, προκαλούν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και ειδικά στην εντερική
λειτουργία.

Κακή επιρροή

Οι πεπτικές διαταραχές μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την κατάσταση της υγείας μας και την ποιότητα της ζωής μας. Η δυσκοιλιότητα, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, φούσκωμα και διαταραχές στη συχνότητα των κενώσεων, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την αυτοπεποίθηση όσων πάσχουν και κάνοντάς τους να νιώθουν λιγότερο κοινωνικοί και ελκυστικοί.

Ωστόσο, σε μεγάλο ποσοστό η δυσκοιλιότητα αγνοείται και μικρό ποσοστό από αυτούς που έχουν το πρόβλημα επιζητά θεραπεία. Σύμφωνα με τη μελέτη καταναλωτών, 44% των γυναικών δήλωσαν ότι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, αλλά με βάση στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας, μόνο το 15% των ατόμων που πάσχουν από δυσκοιλιότητα αναζητά ιατρική βοήθεια.

Σημαντικός ο ρόλος της διατροφής

Μερικές απλές, αλλά αποτελεσματικές διατροφικές επιλογές, όπως η κατανάλωση φυτικών ινών, ωμών φρούτων και λαχανικών, καθώς και η επαρκής
πρόσληψη υγρών και η άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής πεπτικής υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρεντερολογίας τονίζει ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού συστήματος και ότι η
καθημερινή κατανάλωση κλινικά αποδεδειγμένων προβιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων είναι σημαντική για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων του πεπτικού, υπάρχουν πολλές θεραπείες, αλλά δεν οδηγούν πάντα στα επιθυμητά αποτελέσματα.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply