«Οι δρομείς αποστάσεων, αλλά και γενικά οι δρομείς, χρησιμοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια του τρεξίματος» τονίζει η ειδικός. «Για να ενεργοποιηθούν σωστά και να μπορέσουν να αποδώσουν μέγιστα, αναγκαία είναι η προπόνηση με αντιστάσεις».
Σε έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Grand Valley του Μίσιγκαν βρέθηκε ότι, όταν γυναίκες δρομείς πρόσθεσαν στο πρόγραμμά τους δύο προπονήσεις με βάρη, όπως πιέσεις σε πάγκο για τον κορμό και καθίσματα για το κάτω μέρος του σώματος, την εβδομάδα για 9 εβδομάδες, βελτίωσαν κατά 4,4% το χρόνο τους στα 5 χλμ. (αυτό ισοδυναμεί σε 1 λεπτό λιγότερο με χρόνο τερματισμού τα 30 λεπτά).
Το ότι ενεργοποιούνται κατά κύριο λόγο οι μύες των ποδιών και συγκεκριμένα, σε μεγάλο βαθμό, ο τετρακέφαλος δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε το υπόλοιπο σώμα αγύμναστο.
«Η δύναμη των γλουτιαίων είναι εξίσου σημαντική στην απόδοσή σου» λέει η ειδικός και προσθέτει: «Δε θα μπορούσαμε να βγάλουμε από το παιχνίδι τους μυς των άνω άκρων και του κορμού. Σε μια ανηφορική διαδρομή τα χέρια είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να «τραβήξεις» γρήγορα για να ολοκληρώσεις με επιτυχία τον αγώνα».
Ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οι προβολές, καθώς και οι άρσεις θανάτου είναι μερικές από αυτές που πρέπει να έχεις στο πρόγραμμά σου.
Όσον αφορά τα χέρια, εστίασε σε ασκήσεις με το βάρος του σώματος όπως είναι τα push-ups για στήθος, οι βυθίσεις για τρικεφάλους καθώς και έλξεις για την πλάτη (επειδή είναι δύσκολη, έχε υπόψη σου ότι θα χρειαστείς κάποια βοήθεια).
Πηγή: shape.gr
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!