over here porn socket

Δεν πάω στο γιατρό!

Δεν πάω στο γιατρό!

Μόνο ελάχιστοι γονείς μένουν ασυγκίνητοι όταν το παιδί τους εκδηλώνει το φόβο του μπροστά στον παιδίατρο. Οι μεν υποφέρουν μαζί με το παιδί τους, οι άλλοι βρίσκονται σε αμηχανία.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει το φόβο του;

6 ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

1. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας αν θα μπορούσατε να τον επισκεφθείτε μερικές φορές στο ιατρείο του. Έτσι, θα δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να γνωρίσει τους χώρους, να παίξει στην αίθουσα αναμονής και ίσως να συναντήσει και το γιατρό. Σήμερα τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν το «δικό» τους παιδίατρο ήδη από τις προληπτικές εξετάσεις, που είναι συνήθως ανώδυνες.

2. Αν το παιδί σας είναι πολύ φοβιτσιάρικο, κρατήστε το ήρεμα πάνω στα γόνατά σας και μην το αναγκάσετε να ξαπλώσει πάνω στο κρεβάτι της εξέτασης. Η παρουσία σας θα το ηρεμήσει, καθώς η μητέρα είναι ένα πρόσωπο που του εμπνέει εμπιστοσύνη. Συνήθως ο γιατρός μπορεί να εξετάζει το παιδί και σε αυτή τη θέση.

3. Παρακαλέστε τον παιδίατρό σας –αν δεν το κάνει ο ίδιος από μόνος του– να «συστηθεί» πρώτα στο παιδί, δηλαδή να έρθει σταδιακά σε επαφή μαζί του, να του δείξει τα εργαλεία του και να του μιλήσει καθησυχαστικά. Μερικοί γιατροί παρακαλούν τη μητέρα να ξαπλώσει αγκαλιά με το παιδί όταν πρόκειται να κάνουν μια ένεση, να αλλάξουν κάποιον επίδεσμο ή να περιποιηθούν μικρά τραύματα.

4. Μη δώσετε στο παιδί τη λανθασμένη εντύπωση ότι η ένεση ή η αιμοληψία δεν πονάει καθόλου. Μόνο η ειλικρίνεια μπορεί να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του παιδιού στον παιδίατρο, αλλά και στους γονείς του.

5. Είναι εντελώς φυσιολογικό να φοβάται! Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε καθετί που θα μπορούσε να εντείνει αυτό το φόβο. Για παράδειγμα, το άγχος της μητέρας μπροστά σε αυτό το πρόβλημα μεταδίδεται συχνά και στο παιδί.

6. Όταν έχει περάσει πια η δοκιμασία, αξίζει έπαινος στο παιδί για το θάρρος του! Μερικοί παιδίατροι διαθέτουν ένα συρτάρι με δωράκια για τους μικρούς ασθενείς ή επιτρέπουν στα παιδιά να σερβιριστούν από το βάζο με τις καραμέλες. Ακόμα και αν απορρίπτετε τα γλυκίσματα, πρέπει να παραδεχτείτε ότι η αναμονή αυτής της μικρής…παρηγοριάς διευκολύνει πολύ το παιδί να αντιμετωπίσει το γιατρό.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply