over here porn socket

Η ομορφιά στο μικροσκόπιο

Η ομορφιά στο μικροσκόπιο

Όλη η αλήθεια για την…ομορφιά.

Το δέρμα καλύπτει επιφάνεια 10τ.μ. περίπου

Λάθος: Καλύπτει επιφάνεια 2τ.μ. και είναι ήδη πολύ. Το πάχος του όμως δεν ξεπερνά μερικά χιλιοστά.

Η αυξημένη παραγωγή σμήγματος δημιουργεί ακμή

Σωστό: Και αφορά τόσο τους εφήβους όσο και τους ενήλικες (πολλοί απ’ αυτούς μπορεί να έχουν ακμή). Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ λιπαρά δέρματα που δεν παρουσιάζουν ποτέ ακμή. Η ακμή κάνει την εμφάνισή της όταν το σμήγμα εγκλωβίζεται και δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την επιφάνεια του δέρματος, οπότε σχηματίζονται μικροσκοπικές κύστεις, οι οποίες μολύνονται από τα βακτηρίδια του δέρματος.

Όταν το δέρμα μαυρίζει, προστατεύεται από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία

Σωστό & λάθος: Το μαυρισμένο δέρμα, ναι μεν προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες Β και επομένως από τα ηλιακά εγκαύματα, παραμένει ωστόσο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτίνες Α, που φτάνουν ως τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και προκαλούν σημαντικές βλάβες, όπως πρόωρη γήρανση, καρκίνο του δέρματος, κ.ά.

Το ξηρό δέρμα είναι και πιο εύθραυστο

Σωστό: Το δέρμα, πάνω απ’ όλα, μας προστατεύει από τους επιβαρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες. Επομένως όταν είναι ξηρό, φθείρεται, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η προστατευτική του αυτή ιδιότητα. Η ενυδάτωσή του λοιπόν όπως καταλαβαίνετε, επιβάλλεται και δεν είναι απλά μόνο θέμα κοκεταρίας.

Τα νύχια μεγαλώνουν πιο αργά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Λάθος: Αντίθετα, στην εγκυμοσύνη μεγαλώνουν γρηγορότερα, λόγω της μεγάλης παραγωγής ορμονών.

Τα κίτρινα νύχια είναι σημάδι γηρατειών

Σωστό: Και όχι μόνο το κιτρίνισμα, αλλά και οι ραβδώσεις είναι ουσιαστικά σημάδια γήρανσης των νυχιών. Όμως, μπορεί να είναι απλά κι ένας χρωματισμός που δημιουργείται από τα πολύ σκούρα βερνίκια, καθώς αυτά αφήνουν πάντα τα…ίχνη τους στα νύχια. Γι’ αυτό πρέπει πάντα, προτού βάψετε με ένα πολύ σκούρο βερνίκι τα νύχια σας, να τα προστατεύετε βάφοντάς τα πρώτα με μια διάφανη βάση.

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια δημιουργούνται από έλλειψη ασβεστίου

Λάθος: Οι λευκές κηλίδες οφείλονται σε μικρά χτυπηματάκια των νυχιών, αλλά δημιουργούνται και από το πολύ δυνατό μανικιούρ. Δυστυχώς, τίποτα δεν τις απομακρύνει. Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να μακρύνουν τα νύχια σας, ώστε κόβοντάς τα ν’ απομακρυνθούν σιγά-σιγά και οι κηλίδες ή να τα βάφετε με σκούρο μανόν που θα τις καλύπτει.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply