over here porn socket

Σιάτσου: Χαλάρωση και ενεργητικότητα

Σιάτσου: Χαλάρωση και ενεργητικότητα

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Καθισμένοι σε μια πολυθρόνα σκύψτε προς τα εμπρός, με το στήθος στους μηρούς και χρησιμοποιώντας την αναστροφή των χεριών σας, εφαρμόστε μικρά χτυπηματάκια κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης. Στη συνέχεια τρίψτε δυνατά την πλάτη σας με τις παλάμες των χεριών σας.

Προσοχή!
Τα χτυπηματάκια χαλαρώνουν τις εντάσεις, ενώ το τρίψιμο ευνοεί την ενέργεια.

ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

  1. Καθισμένοι άνετα σε μια πολυθρόνα πλέξτε τα δάχτυλα των χεριών σας και πιέστε με δύναμη το κρανίο σας ακριβώς στη μέση. Η πίεση εξασκείται προς τα κάτω. Εκπνέετε όσο πιέζετε και εισπνέετε όταν χαλαρώνετε την πίεση. Επαναλάβετε 5 φορές.
  2. Πιέστε προς τα πίσω με τα δάχτυλά σας το κοίλωμα κάτω από τα οστά των μήλων, προχωρώντας από τη μύτη προς το κάτω μέρος των κροτάφων και μετά κάντε μασάζ στα μήλα και τα μάγουλα (μικρές κυκλικές κινήσεις με τη φορά των δεικτών του ρολογιού).

Προσοχή!
Στην κορυφή του κρανίου συσσωρεύονται οι εντάσεις, οπότε η εξισορρόπηση της ενέργειας αρχίζει από εκεί.

ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

  1. Αν βάλετε τον αντίχειρά σας στο στέρνο, θα βρείτε ένα ευαίσθητο σημείο. Εδώ ακριβώς κάντε μασάζ και στη συνέχεια ψάξτε για ένα άλλο ευαίσθητο σημείο κάπου κοντά στη μασχάλη. Εξακολουθείτε να κάνετε μασάζ στα δυο αυτά σημεία, γυρίζοντας συγχρόνως αργά το κεφάλι δεξιά και αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο οι τραπέζιοι χαλαρώνουν ακόμη περισσότερο.
    Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.
  2. Γλιστρήστε το χέρι σας κάτω από την κλείδα μέχρι το στέρνο, στη μέση του στήθους, ακριβώς πάνω από τους μαστούς. Πιέστε με δύναμη σε όλη αυτή την πορεία, κυρίως ανάμεσα στα πλευρά, για να κάνετε μασάζ στο μυ του στήθους. Το κεφάλι σας στη διάρκεια της άσκησης πρέπει να είναι γυρισμένο με το πιγούνι προς τον ώμο.

Προσοχή!
Το παραπάνω μασάζ ξεκουράζει και διώχνει το στρες.

ΤΑ…ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΙΑΤΣΟΥ

Σιάτσου στα γιαπωνέζικα σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα». Πρόκειται δηλαδή για μια μορφή βελονισμού με το χέρι, χωρίς βελόνες.

Πραγματοποιείται με πίεση των δαχτύλων σε συγκεκριμένες ζώνες και οδούς, που βρίσκονται κατά μήκος γραμμών (μεσημβρινοί) και αποτελούνται από σημεία τα οποία ονομάζονται «τσούμπος» (ή σημεία βελονισμού). Εδώ λοιπόν, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του σιάτσου, κυκλοφορεί η ζωτική ενέργεια.

Μπροστά σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο θόρυβος, η ρύπανση ή το άγχος, που επιβαρύνουν τον οργανισμό, δημιουργούνται εντάσεις που μπλοκάρουν την κυκλοφορία της ενέργειας. Για να επανέλθει λοιπόν αυτή, πρέπει να ανακουφιστούν τα σημεία που έχουν μπλοκαριστεί και να ενεργοποιηθούν οι μπλοκαρισμένες ζώνες.

Πού βοηθά όμως αυτή η γενική αποκατάσταση της ισορροπίας; Χαλαρώνει τους μυς, βοηθάει το ίσιωμα των σπονδύλων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και συνεπώς την ευλυγισία, ενώ ενεργοποιεί και την έκκριση ορμονών.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply