Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Η αποθέωση της σοκολάτας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Η αποθέωση της σοκολάτας

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
(περίπου 40 κομμάτια)

Υλικά

100 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας κακάο σε σκόνη
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι κουάκερ
1 κουταλιά σούπας κρύος δυνατός καφές
Χοντρή κρυσταλιζέ ζάχαρη

Εκτέλεση

– Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ.
– Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε δόσεις και τις πλάθετε σε μπαλίτσες.
– Τις κυλάτε πάνω στη ζάχαρη.
– Τις τοποθετείτε στο ψυγείο ώστε να δέσουν.

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
(περίπου 20 κομμάτια)

Υλικά

1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
75 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
Χάρτινες θήκες για γλυκά

Εκτέλεση

– Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
– Ψιλοκόβετε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε μέσα στη σοκολάτα.
– Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα μέσα στις χάρτινες θήκες.
– Τα παγώνετε στο ψυγείο.
– Αντί για αμύγδαλα και σταφίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύκα και αμύγδαλα ή βερίκοκα και καρύδια.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΚΟΥΠ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ
(για 20 κομμάτια)

Υλικά

Για τις βάσεις
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κουταλιά γλυκού βούτυρο ή λάδι

Για τη γέμιση
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ρούμι ή λικέρ

Εκτέλεση

– Λιώνετε τη σοκολάτα μέσα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο ώσπου να λιώσει.
– Με τη βοήθεια ενός πινέλου ζαχαροπλαστικής αλείφετε εσωτερικά με τη σοκολάτα μικρές χάρτινες φορμίτσες για γλυκά και τις παγώνετε στο ψυγείο.
– Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση. Προσθέτετε τη σοκολάτα. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάτε το μείγμα δυνατά (καλύτερα με το μίξερ).
– Ανακατεύετε μέσα το ρούμι ή το λικέρ, χτυπώντας το συνεχώς.
– Το αφήνετε να κρυώσει και να δέσει, ανακατεύοντάς το πού και πού.
– Αδειάζετε την κρεμώδη γέμιση στις σοκολατένιες κουπ και τις ξεκολλάτε από το χαρτί. Τις διατηρείτε στο ψυγείο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply