over here porn socket

Η συνταγή του μήνα: Γλυκά απογεύματα…

Η συνταγή του μήνα: Γλυκά απογεύματα…

Ιδανικό συμπλήρωμα του απογευματινού καφέ στη βεράντα είναι οι αμερικανικές παραδοσιακές τάρτες.

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
(για 8 άτομα, ανά μερίδα: 380 θερμίδες)

Υλικά

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestiveθρυμματισμένα
75 γραμ. βούτυρο, λειωμένο

Για τη γέμιση

2 αβγά, χωριστά οι κρόκοιαπό τ’ ασπράδια
400 γραμ. πλήρες ζαχαρούχογάλα
ξύσμα 2 λεμονιών
½ φλιτζάνι χυμός φρέσκουλεμονιού
10 γραμ. ζελατίνα σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ
4 φέτες λεμονιού, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λειωμένο βούτυρο. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι για τάρτες και το πιέζετε ελαφρά στα πλαϊνά και στη βάση. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Για τη γέμιση, χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ καλά τους κρόκους και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζετε 3 κουτ. σούπ. κρύο νερό σε ένα φλιτζάνι και πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνα. Βάζετε το φλιτζάνι σε ένα τηγανάκι με νερό που μόλις σιγοβράζει και το ζεσταίνετε ώσπου να λειώσει η ζελατίνα. Έπειτα τη χτυπάτε προσεχτικά μέσα στο μείγμα του λεμονιού.
  • Χτυπάτε τ’ ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγγα και τα «διπλώνετε» μέσα στο μείγμα. Το αδειάζετε μέσα στην τάρτα και το στρώνετε καλά ώστε να γίνει επίπεδο. Παγώνετε την τάρτα επί 2-3 ώρες περίπου ώσπου να δέσει.
  • Βγάζετε την τάρτα από τη φόρμα και τη βάζετε σε πιατέλα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει πηχτή σαντιγύ και γαρνίρετε την τάρτα. Τη διακοσμείτε με τα φετάκια λεμονιού.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΖΗΖ ΚΕΪΚ 
(για 8 άτομα, ανά μερίδα: 415 θερμίδες)

Για τη ζύμη

75 γραμ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
75 γραμ. βούτυρο, μαλακωμένο
175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκ. κανέλα σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκ. πιπερόριζα (τζίντζερ), σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
75 γραμ. παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
75 γραμ. μαλακή, ξανθή ζάχαρη
3 ½ κουτ. σούπ. μελάσα
½ κουτ. γλυκ. σόδα
κρέμα σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το τυρί και το βούτυρο ώσπου ν’ αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και τα πλάθετε να γίνουν ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την παγώνετε για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο Κελσίου. Ανοίγετε τη ζύμη επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνετε με το φύλλο ένα βαθύ ταψάκι για τάρτες, διαμέτρου 19 εκ. Σκεπάζετε τη βάση με λαδόκολλα και στρώνετε επάνω της ξερά φασόλια. Την ψήνετε επί 10 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί, την ψήνετε 5 λεπτά ακόμη και τη βγάζετε από το φούρνο.
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο Κελσίου. Για τη γέμιση, κοσκινίζετε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο ώστε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτετε τη ζάχαρη.
  • Αδειάζετε το 1/3 του μείγματος στην τάρτα. Βάζετε τη μελάσα στο ειδικό φλιτζάνι-μεζούρα και προσθέτετε βραστό νερό ώστε το μείγμα να φτάσει στα 2/3 του φλιτζανιού. Το ανακατεύετε καλά κι έπειτα διαλύετε μέσα τη σόδα και αμέσως περιχύνετε την τάρτα. Την ψήνετε επί 30 λεπτά μέχρι να δέσει. Την αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα.
  • Σερβίρετε την τάρτα κρύα με σαντιγύ.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply